10.11.07

Lempeä risotto

oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
(muita kasviksia)
1 tl kurkumaa
2-3 kynttä valkosipulia
1 rasia siitakesieniä
3 dl risottoriisiä
6 dl kasvislientä
pari rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
1 tl oreganoa
500 g katkarapuja
pari tl kapriksia (jos kaprikset jäävät pois, tilalle tarvitaan hieman suolaa)
mustaleima emmentalia raasteena

Kermaviilikastike:
1tlk kermaviiliä
1-2 valkosipulin kynttä
oreganoa
kurkumaa

Tee ensin kermaviilikastike ja laita se jääkaappiin "makuuntumaan".

Paista pieneksi pilkottu sipuli ja halutessasi muita kasviksia. Lisää kurkuma ja valkosipuli, paista niiden kanssa hetki. Lisää siitakesienet isoina paloina ja riisi. Paista muutamia minuutteja, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kuuma kasvisliemi, hunaja, mustapippuri ja oregano. Hauduta pienellä lämmöllä kunnes riisi on lähes kypsää (noin 10-15 minuuttia). Lisää katkaravut ja kaprikset, kypsytä risotto loppuun. Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon noin desin verran juustoraastetta.

Tarjoile juustoraasteen ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kauanko kesti: n. 30 min
Kuka söi: me kolme ja yksi vieras - ja yhdelle olisi vielä hyvin riittänyt

Huom! Jos haluat lempeän sijaan tiukan risoton, vaihda kurkuma kahteen teelusikalliseen currya.

Ei kommentteja: