10.11.07

Helppo inkivääriwok

Kasviksia, esim. kesäkurpitsa, paprika, porkkana ja palsternakka. Herkkusienet sopivat myös hienosti.
Oliiviöljyä
Pari tl tuoretta inkivääriä
Pari rkl juoksevaa hunajaa
Puoli tlk kookosmaitoa
Puolikas banaani
Puolikkaan sitruunan mehu

Wokkaa kasvissuikaleet kypsymisjärjestyksessä "narskuviksi" (eli ei liian kypsiksi). Lisää maun mukaan hunajaa ja inkivääriä ja paista vielä pikkuhetki. Lisää kookosmaito ja pieneksi pilkottu banaani. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes banaanipalat ovat sulaneet. Lisää lopuksi sitruunan mehu.

Tarjoile esim. riisin kanssa.

Jos haluat lihaisamman version, tähän sopivat myös kana, porsaanliha tai katkaravut. Lihat suikaloidaan ja marinoidaan yön yli (marinadi: oliiviöljy, inkivääriraaste ja hunaja). Katkaravut lisätään vasta banaanien kanssa eli ei paisteta sitkeiksi.

Kauanko kesti: 20 minuuttia
Kuka söi: Me kolme - ja usein :) Banaani-kookos-yhdistelmä uppoaa tenavaan tosi hyvin.

Ei kommentteja: