28.1.08

Fetapinaattilasagne

n. 400 g lasagnelevyjä

150 g pakastepinaattia
150 g fetaa kuutioina
n. 1 dl kermaa tms.
ripaus muskottipähkinää
mustapippuria

Kastike:
2 tlk tomaattimurskaa
2 sipulia
4 kynttä valkosipulia
öljyä paistamiseen
1 ruukku basilikaa
1 ruukku oreganoa
mustapippuria
hiukan suolaa

Pinnalle juustoraastetta

Sulata pinaatti ja sekoita fetapalat ja mausteet siihen. Lisää loraus kermaa.
Kuullota sipulisilppu ja murskattu valkosipuli. Lisää tomaattimurska, yrtit ja muut mausteet. Lado vuokaan vuoroin lasagnelevyjä, kastiketta ja fetapinaattiseosta (alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kastikkeita). Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Kauanko kesti: 15 min ja 30 min uunissa.
Kuka söi: Tein tämän itse asiassa puolikkaana versiona ja söin yksin kahtena päivänä (ja siinä olikin runsaasti syötävää!). Feta ja pinaatti olivat perheen miesväelle liikaa, heille oli varattu peruslasagne.

Huom! Tämä ei ole mitään erityisen kaunista tarjottavaa, ellei satu pitämään voimakkaasti vihertävää pastaläjää kauniina. Ei siis silmänruokaa, mutta tosi hyvää silti :)