18.12.07

Gluteeniton tiikeri

250 g margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
2 dl perunajauhoja
2 dl maissijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl aitoa kaakaojauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat ja vatkaa kunnolla. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Kaada kolmasosa taikinasta eri kulhoon ja siivilöi siihen kaakao. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten kaakaotaikina ja lopuksi loppu vaalea. Haarukalla voi vielä koukkia muutaman kerran kevyesti, jotta kerrokset sekoittuvat hieman. Paista 50-60 minuuttia 175 asteessa.

Kauanko kesti: tosi nopea, ehkä 15 min + 1h
Kuka söi: työkaverit. Keliaakikko kehui, että kakku pysyy mukavan hyvin kasassa - gluteenittomat murenevat kuulemma yleensä helposti. (Mulla on kokemuksia vain tästä ja muista yhtä helpoista resepteistä.)

Ei kommentteja: